У Запоріжжі демонтували незаконні рекламні вивіски

      Як розповів в. о. головного архітектора міста, заступник директора департаменту архітектури та містобудування Запорізької міської ради Павло Назаренко, на час карантину роботи з обстеження та примусового демонтажу незаконних конструкцій були призупинені.

         - На жаль, під час карантину деякі підприємці знову почали самовільно розміщувати рекламу, зокрема й там, де вона вже була демонтована. Це стосується зокрема гібридної конструкції на фасаді будинку по пр. Соборному, 222. Вивіску цього магазину ми вже одного разу демонтували. Наразі заклад зачинений, проте конструкція з’явилась знову. Також сьогодні ми заактуємо конструкції, що не відповідають «Коду міста». Це реклама на будинках по проспекту Соборному, 177, 179 тощо, - зазначив Павло Назаренко.

         Павло Назаренко підкреслив, що орендарі приміщення у будинку № 179 зверталися за погодженням конструкцій, однак не всі з них дотримались рекомендацій. Тому складений відповідний акт, підприємців попередили, щоб вони привели вивіски у відповідність до «Коду міста». Якщо ж вони цього не зроблять у встановлений термін, буде виконаний примусовий демонтаж.

       Головний художник міста департаменту архітектури та містобудування Запорізької міської ради Артем Єременко зауважив, що вивіски в історичному ареалі, а саме таким є зокрема перехрестя проспектів Соборного та Металургів, повинні відповідати певним вимогам. Зокрема інформаційні вивіски та таблички мають бути «на просвіт», тобто не повинні закривати елементи архітектури історичних будівель, їх площа повинна бути не більше 3 м кв. та не перевищувати рівень другого поверху.

     - Що стосується будинку 179 по проспекту Соборному, то тут ми спробували застосувати «Код міста». Департаментом архітектури та містобудування був підібраний колір фризу, який відповідає кольору фасаду будинку. Відповідно до нього підприємцям надсилались рекомендації стосовно того, як мають бути оформлені вивіски. Частина врахували наші рекомендацій, дехто ними знехтував. Це заактовано, підприємцям будуть направлені приписи на добровільне усунення порушень, - зазначив Артем Єременко.

       Боротьба з незаконною рекламою продовжиться й надалі. Зокрема незабаром буде приведений у відповідний вигляд історичний будинок на проспекті Соборному, 52. Для нього затвердили кольорове рішення, і всю рекламу на будівлі приведуть у відповідність до цих рекомендацій.

 

 



Опубліковано: 2020-05-21 09:30:00