Восени у Олександрівському районі з'явиться ще один сучасний сквер

          Ще один запорізький сквер набуває сучасного вигляду. Розташований він у Олександрівському районі, неподалік від зупинки «вул. Базарна». У Запоріжжі його традиційно називають сквером Піонерів. Зараз триває реконструкція цього скверу, яка стартувала минулого року. Сьогодні міський голова Володимир Буряк провів на об’єкті виїзну нараду. Підрядники запевнили, що вже цього року запоріжці побачать повністю оновлений сквер, який стане окрасою міста та ще одним улюбленим місцем відпочинку містян. Будівельні роботи можуть бути завершені на початку вересня.

       Загалом у сквері вже виконано облаштування фундаменту під скульптурну композицію, бортових каменів, основи тротуарів, зливових лотків, залізобетонної підпірної стінки, гідроізоляції стін, бетонних фундаментів та закладних деталей під монтаж малих архітектурних форм, стовпів під ліхтарі, траншеї під кабель та монтаж кабелю, поливального водопроводу, клумб та газонів, люків інженерних комунікацій тощо. Завершується вимощування тротуарної плитки. Висаджено частину додаткових кущів та дерев. У сквері буде сучасне освітлення, встановлять нові урни та лавки. Почали вкладати постамент під пам’ятник.

       Зазначимо, рішення про початок реконструкції скверу приймалося з урахуванням думки мешканців Олександрівського району. Під час публічних обговорень з 1000 опитаних громадян майже 700 висловилися за те, щоб у першу чергу виконати благоустрій саме цього скверу.



Опубліковано: 2020-05-14 09:30:00