Оголошення про підсумки відкритого архітектурного конкурсу на визначення кращої проєктної пропозиції пам’ятника захисникам України в сквері «Прикордонників» у місті Запоріжжі

Рішенням від 28.09.2020 №381 (зі змінами від 27.10.2020 №424, від 25.01.2021 №7) виконавчий комітет Запорізької міської ради оголосив відкритий архітектурний конкурс на визначення кращої проєктної пропозиції пам’ятника захисникам України в сквері «Прикордонників» у місті Запоріжжі (далі – Конкурс).

Метою проведення Конкурсу було визначення кращої проєктної пропозиції пам’ятника захисникам України в сквері «Прикордонників» у місті Запоріжжі та здійснення благоустрою території скверу «Прикордонників» з максимальним збереженням існуючих цінних порід земельних насаджень.

Конкурсні проєкти приймались в період з 10.11.2020 до 11.01.2021 включно. Проєкти подавались анонімно, відповідно до умов Конкурсу.

         До участі у Конкурсі було зареєстровано 11 заяв.

         На розгляд журі було надано 8 проєктів. З них 6 проєктів визнано такими, що відповідають вимогам Конкурсу та 2 проєкти було допущено до участі у виставці архітектурних проектів з позначкою  «Поза конкурсом».

Журі конкурсу у складі: Голощапов Є.М. (голова журі), Назаренко П.В. (заступник голови журі), Єрьоменко А.О., Зайченко М.Л., Кравчук П.П., Марков  О.А., Мостовий В.О., Прудкий С.І., Романов Д.Ю. підбили підсумки Конкурсу.

Вирішено:

Більшістю голосів членів журі таємним голосуванням:

Першу премію присуджено конкурсній пропозиції під кодом 305764, автори: творча група в складі Турковського П.М. та Сидоренка А.А.

Друга та третя премії не присуджувалися, оскільки жодна з робіт не отримала необхідної кількості голосів членів журі.

         Інші учасники Конкурсу, проєктні пропозиції яких під кодами: 032217, творча група в складі Рябокінь О.В. та Дробишева А.В.; та 124689, ФОП Лукашев Ю.В., отримають заохочувальні премії. 

         Враховуючи вимоги постанови Кабінету Міністрів України від 11.03.2020 №211 «Про запобігання поширенню на території України коронавірусу COVID-19» (зі змінами), з метою мінімізації  ризиків поширення на території м.Запоріжжя коронарірусу COVID-19 на період дії карантину, установленого Кабінетом Міністрів України, виставка конкурсних проєктів відбудеться шляхом розміщення їх електронних версій на веб-сайті Запорізької міської влади та на сайті департаменту архітектури та містобудування Запорізької міської ради.

Виставка конкурсних проєктів у паперовому вигляді буде експонуватися після закінчення дії карантину, про місце та час її проведення буде офіційно оголошено у засобах масової інформації. 



Опубліковано: 2021-02-25 09:12:07